czwartek, 31 stycznia 2013

Makaron Garafalo z suszonymi pomidorami i rukolą

Wybrane składniki (2-3 porcje) :
  • 8-10 połówek pomidorów suszonych na słońcu pokrojonych w paski
  • makaron Gara falo lub inny
  • jedna średnia marchewka pokrojona w skośne talarki
  • dwie garście umytej i osuszonej rukoli
  • 2 ząbki czosnku
  • kilka plasterków świeżej papryczki chilli (w zależności od pożądanej ostrości)
  • ser Camembert
  • ser Grana padano lub inny twardy ser
  • łyżka masła
  • oliwa z oliwek
  • sól i świeżo mielony czarny pieprz
  • płatki migdałów do posypania
Tworzenie Smaku :
  • Ugotować makaron w osolonej wodzie
  • Na patelni rozgrzać masło z odrobiną oliwy, dodać marchewkę, smażyć kilka minut ale nie rumienić marchewki, dodać czosnek i chilli
  • Dodać makaron, chwile podsmażyć i kolejno dodać suszone pomidory, ser camembert, oliwę z oliwek, doprawić solą i pieprzem
  • Zdjąć z ognia i wymieszać z rukolą
  • Wyłożyć na talerz, zetrzeć ser na drobnych oczkach i posypać migdałami




Brak komentarzy:

Prześlij komentarz