Makaron Garafalo z suszonymi pomidorami i rukolą
Wybrane składniki (2-3 porcje) :
- 8-10 połówek pomidorów suszonych na słońcu pokrojonych w paski
- makaron Gara falo lub inny
- jedna średnia marchewka pokrojona w skośne talarki
- dwie garście umytej i osuszonej rukoli
- 2 ząbki czosnku
- kilka plasterków świeżej papryczki chilli (w zależności od pożądanej ostrości)
- ser Camembert
- ser Grana padano lub inny twardy ser
- łyżka masła
- oliwa z oliwek
- sól i świeżo mielony czarny pieprz
- płatki migdałów do posypania
Tworzenie Smaku :
- Ugotować makaron w osolonej wodzie
- Na patelni rozgrzać masło z odrobiną oliwy, dodać marchewkę, smażyć kilka minut ale nie rumienić marchewki, dodać czosnek i chilli
- Dodać makaron, chwile podsmażyć i kolejno dodać suszone pomidory, ser camembert, oliwę z oliwek, doprawić solą i pieprzem
- Zdjąć z ognia i wymieszać z rukolą
- Wyłożyć na talerz, zetrzeć ser na drobnych oczkach i posypać migdałami
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz